ΔΙΑΚΕΙΑ 2020

Εκδηλώσεις μνήμης και τιμής στον αγώνα και τη θυσία του μεγάλου ήρωα Αθανασίου Διάκου. Κατάθεση στεφάνου εκ μέρους της Βουλής των Ελλήνων.

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ στον Κυνοφιλικό Όμιλο ΦωκΙδας για την εξαιρετικΗ εκδΗλωση Mountain Dog Show, που διοργΑνωσε γι΄ακΟμη μια χρονιΑ στις ΒρΥζες.

Συγχαρητήρια στον Κυνοφιλικό Όμιλο Φωκίδας για την εξαιρετική εκδήλωση Mountain Dog Show, που διοργάνωσε γι΄ακόμη μια χρονιά στις Βρύζες.
Ευχαριστώ τον Πρόεδρο κ. Νικ Φωτακόπουλο και τα μέλη του δ.σ για την απονομη τιμητικής πλακέτας για την στήριξή μου στον Όμιλο.

μεταφορA του Eργου «ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΥΡΦΟΡΟΣ», που κοσμεI την ανατολικH ΕΙΣΟΔΟ των ΔελφΩν στον προαΥλιο χΩρο του ΣυμβουλΙου της ΕυρΩπης

  Στη συνάντησή μου με τον παγκοσμίου φήμης γλύπτη Παύλο Κουγιουμτζή συζητήσαμε το πλαίσιο των ενεργειών σε συνεργασία με το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών και την Γραμματεία του Συμβουλίου της Ευρώπης για την μεταφορά του έργου του «ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΥΡΦΟΡΟΣ», που κοσμεί την ανατολική είσοδο των Δελφών στον προαύλιο χώρο του Συμβουλίου της Ευρώπης κατά τη διάρκεια της Ελληνικής Προεδρίας.
  Εάν ευδοκιμήσουν οι προσπάθειές μας η ισχυρή συμβολική σημασία του αγάλματος –ευγενική προσφορά πολιτισμού λίγων μηνών των Δελφών και της φωκικής γης- θα μεταφέρει σαν διαχρονική ευλαβική υπόμνηση τα ανθρωπιστικά ιδεώδη του ελληνικού πνεύματος στους λαούς της Ευρώπης.

ΑΙΤΗΜΑ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΦΩΚΙΔΑΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ - ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Ο Βουλευτής Φωκίδας, κ. Ιωάννης Μπούγας, με σημερινή επιστολή του προς τους Υπουργούς:
  α) Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και
  β) Τουρισμού, ζήτησε την περαιτέρω οικονομική ενίσχυση του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης με συμμετοχή των Τοπικών Κοινοτήτων («CLLD/LEADER») και ειδικά την αύξηση του ποσού της δημοσίας δαπάνης στον τομέα της υλοποίησης επενδυτικών σχεδίων, που αφορούν τη δημιουργία ή τον εκσυγχρονισμό τουριστικών εγκαταστάσεων στη Φωκίδα, ώστε να επιτευχθεί η αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος της περιοχής και η ανάσχεση του αυξανόμενου ποσοστού ανεργίας.

ΣΤΗΡΙΞΗ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΦΩΚΙΔΑΣ

 Τα ερασιτεχνικά ποδοσφαιρικά σωματεία και η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Φωκίδας, έχουν διαχρονικά στηρίξει τον αθλητισμό στην Φωκίδα, έχουν βοηθήσει χιλιάδες νέους μας, που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο, ενώ μεγάλη είναι και η συνεισφορά τους στην τοπική οικονομία.

  Ο Βουλευτής Φωκίδας στηρίζει κάθε προσπάθειά τους και συνεργάζεται στενά με την Ένωση και τους Συλλόγους για να συνεχίζουν να προσφέρουν στον τόπο μας.


fokikosjpgepsjpg

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΦΩΚΙΔΑΣ, ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ

  Ο Βουλευτής Φωκίδας, κ. Ιωάννης Μπούγας, συναντήθηκε σήμερα με τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνι Γεωργιάδη.

  Κατά τη συνάντηση, συζητήθηκε η ένταξη στο ΕΣΠΑ του συνδετήριου άξονα Θερμοπυλών - Ιτέας - Αντιρρίου και του παραλίμνιου αγωγού της Λίμνης του Μόρνου.

  Ο Υπουργός κατανόησε πλήρως την ανάγκη κατασκευής αμφοτέρων των έργων και διαβεβαίωσε τον κ. Μπούγα ότι από την πλευρά του Υπουργείου του θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για τη χρηματοδότησή τους.


επισκεψη στο α.τ.ευπαλιου

Κατά την χθεσινή επίσκεψή μου στο Αστυνομικό Τμήμα Ευπαλίου, εξέφρασα τα θερμά μου συγχαρητήριά στον Διοικητή και το Προσωπικό του Τμήματος για τις επιτυχίες τους στην πάταξη της εγκληματικότητας, ενημερώθηκα για τα προβλήματα και ανάγκες της Υπηρεσίας και την μεταστέγαση του Τμήματος σε άλλο κατάλληλο κτήριο.

γενοκτονια των ελληνων του ποντου

  Δοξολογία στη μνήμη των εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων του Πόντου, που σφαγιάσθηκαν κι εκδιώχθηκαν από τις πατρογονικές τους εστίες τελέστηκε σήμερα στον ιερό ναό Αγίων Θεοδώρων Άμφισσας.
  Στη συνέχεια σε λιτή εκδήλωση της Περιφερειακής Ενότητος Φωκίδας τιμήθηκε η 101η επέτειος της γενοκτονίας με κατάθεση στεφάνων από εμένα εκ μέρους της Βουλής των Ελλήνων, τον Αντιπεριφερειάρχη Φωκίδας κ. Γεώργιο Δελμούζος, τον Αντιδήμαρχο του Δήμου Δελφών κ. Νικόλαο Λουπάκο και τον Αντιδήμαρχο του Δήμου Δωρίδας κ. Μανώλη Μαυρομάτη. Το Νοσοκομείο Άμφισσας εκπροσώπησε ο αντιπρόεδρος του δ.σ κ. Νικόλαος Τριανταφύλλου.

επισκεψη στην ιερα μονη βαρνακοβασ

Την Ιερά Μονή Βαρνάκοβας επισκεφθήκαμε σήμερα με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη μας κ.κ. Θεόκτιστο, την συνάδελφο βουλευτή Αχαΐας κα. Χριστίνα Αλεξοπούλου και τον πρώην αντιδήμαρχο κ. Γεώργιο Καλαντζή.
Σκοπός μας η ταχεία ολοκλήρωση των μελετών, στην εκπόνηση των οποίων συμμετέχει η συνάδελφος κα Αλεξοπούλου ως πολιτικός μηχανικός, για την εν συνεχεία χρηματοδότηση και εκτέλεση των έργων αποκατάστασης της Εκκλησίας και των λοιπών χώρων της Ιεράς Μονής, που καταστράφηκαν από την πυρκαγιά του έτους 2017.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΦΩΚΙΔΑΣ

Με την υπ’ αριθ. πρωτ. 5553/07.04.2020 Ερώτησή του προς τους κ.κ. Υπουργούς α) Πολιτισμού και Αθλητισμού και β) Υποδομών και Μεταφορών, ο Βουλευτής Φωκίδας κ. Ιωάννης Μπούγας ζήτησε να πληροφορηθεί εάν έχει ολοκληρωθεί το σύνολο των απαιτούμενων μελετών για το έργο της προστασίας από βραχοπτώσεις και καταπτώσεις βράχων σε τμήμα της Εθνικής Οδού Αράχοβας – ∆ελφών εντός του οριοθετημένου αρχαιολογικού χώρου των Δελφών, πώς θα εξασφαλιστούν οι αναγκαίες πιστώσεις, καθώς και πότε προβλέπεται η έναρξη και ολοκλήρωση των εργασιών εκτέλεσής του ανωτέρω έργου.

Με την από 14.05.2020 υπ’ αριθ. πρωτ. 170332/595 απάντησή της, η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κα Λίνα Μενδώνη ενημέρωσε τον Βουλευτή ότι από το εν λόγω Υπουργείο έχει εγκριθεί το σύνολο των απαραίτητων μελετών και απομένει η επίσπευση της διαδικασίας ολοκλήρωσης, που αφορά τον ανάδοχο και τα στάδια υλοποίησης του έργου. Σημειώνει επίσης, ότι το έργο θα υλοποιηθεί σε θέσεις εκτός του περιφραγμένου αρχαιολογικού χώρου των Δελφών από τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, τις οποίες θα συνδράμει σε κάθε αναγκαίο στάδιο του έργου.


ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΦΩΚΙΔΑΣ, ΙΩΑΝΝΗ ΜΠΟΥΓΑ, ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΠΑΡΑΚΤΙΩΝ ΑΛΙΕΩΝ

Ο Βουλευτής Φωκίδας, κ. Ιωάννης Δ. Μπούγας, συναντήθηκε σήμερα με το προεδρείο του Συλλόγου Παράκτιων Αλιέων «Η Δωρίδα» και συζήτησαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι παράκτιοι αλιείς. Τα σημαντικότερα εξ αυτών είναι η παράνομη αλιεία, η έλλειψη αστυνόμευσης των παράκτιων περιοχών της Φωκίδας, καθώς και η οικονομική στήριξη των αλιέων. Ο Βουλευτής τούς δήλωσε ότι θα καταβάλει άμεσα κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίλυσή τους.


 ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ Ν.ΦΩΚΙΔΑΣ

 Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι τουριστικές επιχειρήσεις της Φωκίδας, εξαιτίας της πανδημίας, συζητήθηκαν σε συνάντηση του Βουλευτή Φωκίδας Ιωάννη Δ. Μπούγα με τους εκπροσώπους της Ένωσης Ξενοδόχων Δελφών.

 Για την επανεκκίνηση του Τουρισμού η Κυβέρνηση προετοιμάζει συγκροτημένο σχέδιο, βασικοί άξονες του οποίου είναι:

1. Υγειονομικός άξονας: Προετοιμάζονται, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, πρωτόκολλα για τα ξενοδοχεία, τις μαρίνες, τα αεροπλάνα κ.λπ., τα οποία θα τεθούν τις αμέσως επόμενες ημέρες σε διαβούλευση με τους κοινωνικούς εταίρους.

2. Οικονομικός άξονας: Προετοιμάζονται κοστολογημένα μέτρα από τα Υπουργεία Οικονομικών, Ανάπτυξης-Επενδύσεων και Εργασίας.

3. Διπλωματικός άξονας: Ομάδες εργασίας συνεργάζονται με συγκεκριμένες χώρες, για να μπορέσουμε να ανοίξουμε τα σύνορά μας το συντομότερο δυνατόν.

4. Προβολή της χώρας: Τις επόμενες εβδομάδες θα είναι έτοιμη μια νέα διαφημιστική καμπάνια.

5. Πέμπτος άξονας: Επαφές με τους tour operators και με τα διεθνή μέσα.

 Κατά την εκπόνηση του σχεδίου, θα εξειδικευθούν οι ειδικότερες, τοπικής φύσεως παρεμβάσεις, που θα απαιτηθούν για τις τουριστικές επιχειρήσεις της Φωκίδας.


ΑΜΦΙΣΣΑ - Η ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΕΞΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟ

Ευχαριστώ τον συμπατριώτη, φίλο και πολυγραφότατο συγγραφέα Ευθύμιο Χαρ. Ταλάντη για την τιμητική προσφορά του πρώτου αντιτύπου του νέου βιβλίου του με τίτλο «ΑΜΦΙΣΣΑ Η πορεία προς τον εξηλεκτρισμό». Το βιβλίο διατρέχει μια μεγάλη περίοδο, που αρχίζει από το 1914, που έγινε η πρώτη προσπάθεια ηλεκτροδότησης της Άμφισσας έως τις αρχές της δεκαετίας του 1950, που ιδρύθηκε η Δ.Ε.Η και αποτελεί σημαντική συνεισφορά στην ιστορία, όχι μόνο της πόλης της Άμφισσας, αλλά και της ευρύτερης περιοχής.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΦΩΚΙΔΑΣ (Ε.ΑΣ.Υ.Φ.)

Κατά την συνάντησή μας εξέφρασα τις ευχαριστίες μου προς τους αστυνομικούς για την συνεισφορά τους, τόσο στην άμεση και αποτελεσματική φύλαξη των συνόρων μας από την προσφάτως επιχειρηθείσα με την υποκίνηση της Τουρκίας εισβολή μεταναστών, όσο στην εφαρμογή και τήρηση των περιοριστικών μέτρων, που ισχύουν για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
Διαπιστώθηκε επίσης η πρόοδος και ικανοποίηση αιτημάτων των Αστυνομικών της Φωκίδας, που μου είχαν διατυπωθεί κατά την προηγούμενη συνάντηση, όπως η εξόφληση των υπερωριών των αστυνομικών των προηγουμένων ετών, η απαλλαγή από τις μεταγωγές των αστυνομικών της ΔΙΑΣ και η ενίσχυση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φωκίδας με 11 νέα οχήματα μέσω προγράμματος ΕΣΠΑ, εκ των οποίων 3 τύπου Jeep, ενώ αναμένεται ένα μικρό λεωφορείο 9 θέσεων.
Τα μέλη του δ.σ με ενημέρωσαν για τα αιτήματα του κλάδου τους (αναγνώριση του επικίνδυνου και ανθυγιεινού της εργασίας, άμεση απαλλαγή από καθήκοντα που δεν είναι αμιγώς αστυνομικά, αύξηση προσλήψεων κ.λπ.), αλλά και για ζητήματα που αφορούν ειδικότερα την Φωκίδα (επανασύσταση αστυνομικών τμημάτων Δελφών και Γραβιάς, ανακατανομή και αύξηση των οργανικών θέσεων, ενίσχυση με προσωπικό της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φωκίδας κ.λπ.).
Διαβεβαίωσα τους αστυνομικούς ότι θα συνδράμω στην προώθηση και επίλυση των αιτημάτων που θεωρώ δίκαια, στο πλαίσιο της κυβερνητικής πολιτικής.


#Μπράβο στην Φωκίδα και στους ανθρώπους της! Αποτέλεσμα έγκαιρης λήψης μέτρων της Πολιτείας, υψηλού αισθήματος ατομικής και κοινωνικής ευθύνης, αλληλεγγύης και αλληλοσεβασμού των πολιτών.