ΑΝΕΡΓΙΑ

   Αντιμετωπίζοντας μια γεωπολιτική και ενεργειακή κρίση πρωτοφανή, η Ελληνική Κυβέρνηση όχι μόνο προετοιμάζεται να καθοδηγήσει τη χώρα με ασφάλεια στη διάρκεια ενός δύσκολου χειμώνα που προμηνύεται, αλλά, όπως έπραξε καθ’ όλη την παρελθούσα τριετία, διαχειριζόμενη τόσες και τέτοιου μεγέθους κρίσεις, η Ελλάς θα επιδιώξει να βγει πιο ισχυρή και πιο καλά θωρακισμένη από πριν.

   Η μείωση της ανεργίας αποτελεί βασική επιδίωξη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και της Κυβέρνησης, στη βάση ενός καλά μελετημένου σχεδίου, διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και παροχής κινήτρων για νέες προσλήψεις. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, η ανεργία πράγματι τον Ιούλιο περιορίστηκε στο 11,4%, δηλαδή στο χαμηλότερο σημείο της τελευταίας δωδεκαετίας, με τους ανέργους να έχουν μειωθεί κατά 300.000. Αριθμός εντυπωσιακός, ειδικά αν συγκριθεί με το αντίστοιχο ποσοστό που υφίστατο επί διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ (17,3%).

   Οι χαμηλότεροι φόροι και οι μειωμένες πια ασφαλιστικές εισφορές, η διευκόλυνση των αδειοδοτήσεων που ενθάρρυναν σημαντικά τις επενδύσεις, η εφαρμογή σειράς προγραμμάτων της ανανεωμένης Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (πρώην ΟΑΕΔ), ο νέος εργασιακός νόμος που αποσκοπεί στην προστασία του εργαζομένου με παράλληλη στήριξη και ενίσχυση των επιχειρήσεων, αλλά και η επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών εργαζομένων και εργοδοτών, για 150.000 θέσεις εργασίες και για χρονικό διάστημα έξι μηνών, υπήρξαν κάποιες μόνο από τις πολλές εμβληματικές πρωτοβουλίες του Υπουργείου Εργασίας που έφεραν αυτά τα αδιαμφιβήτητα θετικά αποτελέσματα.