ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Σε ένδειξη αλληλεγγύης προς το δοκιμαζόμενο ουκρανικό λαό, η Νέα Δημοκρατία, σε συνεργασία με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, συγκέντρωνε μέχρι σήμερα το πρωί (5 Μαρτίου) είδη πρώτης ανάγκης, προκειμένου να αποστείλει ανθρωπιστική βοήθεια στην Ουκρανία. Προκειμένου να κινητοποιήσει τα μέλη της, αλλά και κάθε πολίτη που ήθελε να ενισχύσει την προσπάθεια, κυκλοφόρησε και αφίσα που ενημέρωνε για τη συγκέντρωση βοήθειας σε συνεργασία με τον Ερυθρό Σταυρό.
Το γεγονός αυτό προκάλεσε ρεσιτάλ μικρόνοιας και μικροψυχίας του ΣΥΡΙΖΑ που πραγματικά δεν έχει προηγούμενο. Με περισπούδαστο ύφος η Κουμουνδούρου έφτασε στο έσχατο κατάντημα να κάνει μαθήματα καταστατικού και ουδετερότητας στον Ερυθρό Σταυρό.

Τι το τόσο τρομερό λέει η αφίσα που προκάλεσε την οργή του ΣΥΡΙΖΑ τη στιγμή που οι εικόνες που έρχονται από την Ουκρανία σοκάρουν τη διεθνή κοινή γνώμη; Ότι η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει είδη πρώτης ανάγκης για να συμβάλει στην προσπάθεια του Ερυθρού Σταυρού για την αποστολή ανθρωπιστικού υλικού στους Ουκρανούς πολίτες και τους Έλληνες ομογενείς που δοκιμάζονται. Αν βλέπουν κάτι μεμπτό σε αυτό, το μικρότερο πρόβλημα που έχουν είναι στην κατανόηση κειμένου.

Έχουν, μάλιστα, το θράσος να διευκρινίζουν στην κατάπτυστη ανακοίνωσή τους ότι «κάθε κόμμα έχει υποχρέωση να συνδράμει με ανθρωπιστική βοήθεια τον Ερυθρό Σταυρό». Πού είναι η προτροπή του ΣΥΡΙΖΑ στους πολίτες να συνδράμουν έμπρακτα στις πρωτοβουλίες για ανθρωπιστική βοήθεια στην Ουκρανία; Πουθενά! Επιβεβαιώνεται ακόμα μία φορά ότι για τους συντρόφους του Αλέξη Τσίπρα η αλληλεγγύη εξαντλείται σε δηλώσεις, το πολύ σε διαδηλώσεις.
Η Νέα Δημοκρατία έχει αποδείξει ότι αντιλαμβάνεται την αλληλεγγύη ως πράξη και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε. Αν στον ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορούν να ακολουθήσουν ούτε καν σε αυτό, ας μην υπενθυμίζουν τη χειρότερη εκδοχή του εαυτού τους.