ΓΙΑΤΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΠΕΛΕΞΕ ΤΟΝ ΔΥΣΚΟΛΟ ΔΡΟΜΟ ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΟΥΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΟΠΩΣ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

  Η κυβέρνηση έχει ως μόνο δρόμο της την υπευθυνότητα και την αλήθεια. Το ότι οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις απελευθερώνονται μετά το Πάσχα γνωρίζουμε ότι δυσαρεστεί αρκετούς. Όμως, από την αρχή της πανδημίας έως σήμερα χιλιάδες ζωές συνανθρώπων μας σώθηκαν γιατί κράτος και πολίτες συνεργάστηκαν σε μία πρωτόγνωρη συμμαχία ευθύνης. Τώρα που βρισκόμαστε κοντά στο τέλος της μεγάλης περιπέτειας δεν συγχωρούνται λάθη. Όσο υπάρχει ιός, δεν υπάρχουν άτρωτοι.
  Στόχος της κυβέρνησης είναι να έχουμε ένα ασφαλές Πάσχα και ένα ελεύθερο καλοκαίρι. Το πρώτο δεν μπορεί να υπονομεύσει το δεύτερο. Η Αττική και οι μεγάλες πόλεις έχουν, ακόμα, πολλούς φορείς του CΟVID. Η μαζική μετακίνηση ενέχει τον κίνδυνο να διασπαρεί ο ιός παντού. Οι νοσηλείες στην περιφέρεια είναι δύσκολες. Το μήνυμα του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη είναι σαφές: «να σκεφτούμε όχι μόνο τις διακοπές μας, αλλά και την υγεία των κατοίκων στα χωριά και τα νησιά μας».