Η ΕΜΜΟΝΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ. ΤΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΑΝ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΡΥΦΩΝΑ ΑΛΕΞΙΑΔΗ.

  Η φορολαγνεία είναι σύμφυτη με τον ΣΥΡΙΖΑ. Όπως και η αποστράγγιση της μεσαίας τάξης. Ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ έκαναν την «ταξική επιλογή» όπως έχει ομολογήσει ο τότε Υπουργός Οικονομικών κ. Τσακαλώτος, να υπερφορολογήσουν τη μεσαία τάξη, οδηγώντας στην καταστροφή της. Τώρα ο Υφυπουργός Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Τρύφων Αλεξιάδης, συμπληρώνει ότι ο σοσιαλισμός προϋποθέτει αύξηση φόρων δηλώνοντας: «Όταν έχεις χαμηλά φορολογικά έσοδα δεν μπορείς να χρηματοδοτήσεις τις δαπάνες για υγεία, για παιδεία, για κοινωνικές δαπάνες κτλ. Άρα είναι σαφέστατο ότι θέλουμε περισσότερα φορολογικά έσοδα».   

  Τα όσα λέει συμφωνούν πλήρως με τα πεπραγμένα του ΣΥΡΙΖΑ και ειδικά με την υπερφορολόγηση της μεσαίας τάξης. Μείωσαν το αφορολόγητο, έκοψαν το ΕΚΑΣ, αύξησαν τις εισφορές υγείας σε κύριες και επικουρικές συντάξεις, επέβαλαν 29 νέους φόρους, κυρίως έμμεσους που είναι και οι κοινωνικά πιο άδικοι. Φόροι και εισφορές αυξήθηκαν επί ΣΥΡΙΖΑ ως ποσοστό του ΑΕΠ από 39,8% του ΑΕΠ το 2015 σε 42,7% το 2018.

  Στον αντίποδα, η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, από την αρχή της θητείας της, επιστρέφει στους πολίτες εκείνα που τους πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ. Οι φόροι, ως ποσοστό του ΑΕΠ μειώθηκαν το 2019 στο 41,9%, συνέχισαν να μειώνονται στη διάρκεια της πανδημίας και θα συνεχίσουν να μειώνονται σταθερά.