Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΝΕΕΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ, ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ.

  
  Όπως ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός στη Βουλή αναλαμβάνονται τέσσερις ακόμα δράσεις :
  Πρώτον : Ενισχύεται το πρόγραμμα «Συν-εργασία» με ακόμα 190 εκατομμύρια ευρώ και έτσι μέχρι τα τέλη Ιουλίου θα καλύπτει και το 60% των εργοδοτικών εισφορών. Εάν χρειαστεί, αυτή η επιδότηση θα επεκταθεί και για Αύγουστο και Σεπτέμβριο.
  Δεύτερον : Οι οφειλές Μαρτίου έως και το Σεπτέμβριο που έχουν ανασταλεί θα αποτελέσουν ένα ξεχωριστό σύνολο που θα αποπληρωθεί σε 12 άτοκες δόσεις ή 24 δόσεις μειωμένου επιτοκίου που θα ξεκινήσουν να πληρώνονται από το 2021.
  Τρίτον : Αυξάνεται ο αριθμός των δόσεων για φόρο εισοδήματος και τον ΕΝΦΙΑ. Τα φυσικά πρόσωπα θα μπορούν να εκπληρώσουν τις φετινές τους υποχρεώσεις σε 8 μηνιαίες αντί 3 διμηνιαίων δόσεων. Οι εταιρείες σε 8 δόσεις αντί 6 μηνιαίων. Και οι ιδιοκτήτες ακινήτων να καταβάλουν τον ΕΝΦΙΑ σε 6 αντί 5 δόσεις.
  Τέταρτον : Όσοι αποπληρώνουν εφάπαξ τις φετινές τους υποχρεώσεις θα έχουν άμεση έκπτωση φόρου ύψους 2%. Υπενθυμίζεται πως η έκπτωση ίδιου ύψους καταργήθηκε από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το 2015. Ο στόχος είναι να πληρώσουν λιγότερο φόρο όλοι οι υπόχρεοι, αλλά να εξασφαλιστεί και η ομαλή και έγκαιρη ροή εσόδων στα δημόσια ταμεία.