Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ.

   Η Κυβέρνηση - όπως ανέφερε χθες στο χαιρετισμό του στο διαδικτυακό συνέδριο της ΕΣΕΕ ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης- εφαρμόζει τους τελευταίους 14 μήνες ένα πρόγραμμα στήριξης επιχειρήσεων και εργαζόμενων που συνολικά θα φτάσει τα 40 δις ευρώ.
   Σχεδόν 600.000 επαγγελματίες και επιχειρήσεις έχουν ήδη χρηματοδοτηθεί με 7,3 δισ. από τους κύκλους της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, που συνεχίζονται. Και αυτό σε συνδυασμό με την απαλλαγή ενοικίου και τις αναβολές καταβολής των ασφαλιστικών και φορολογικών οφειλών. Αλλά και με μέτρα όπως η αποζημίωση όσων βρέθηκαν σε αναστολή εργασίας και η κάλυψη των ασφαλιστικών εισφορών από το κράτος.
   Στο μεταξύ η Κυβέρνηση έχει ήδη προχωρήσει σε έκτακτη ενίσχυση των επιχειρήσεων που δεν θα ανοίξουν τον Απρίλιο, ανάμεσα στις οποιες και περίπου 11.000 καταστήματα των τριών πιο επιβαρυμένων Περιφερειών. Παράλληλα ανακοίνωσε πρόσθετη στήριξη και στην εστίαση. Δεν πρέπει, επίσης να λησμονείται ότι σε λίγο θα έχουμε στη διάθεσή μας και το πανίσχυρο όπλο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης, που θα κινητοποιήσει σχεδόν 57 δισεκατομμύρια σε 170 δράσεις και έχει στο επίκεντρό του τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, με προγράμματα που θα επιταχύνουν τον ψηφιακό μετασχηματισμό τους και θα τις προσαρμόσουν στις απαιτήσεις της κυκλικής οικονομίας και της πράσινης ανάπτυξης.