ΙΩΑΝΝΗΣ Δ. ΜΠΟΥΓΑΣ

Αγαπητές συμπατριώτισσες,
Αγαπητοί συμπατριώτες με την επίσημη προκήρυξη των εκλογών θα ήθελα να επικοινωνήσω μαζί σας για να μοιραστώ, όπως πάντα κάνω τις σκέψεις και τις απόψεις μου.
Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επιδεικνύοντας θεσμική συνέπεια ολοκλήρωσε ένα κύκλο τετραετούς κυβερνητικού έργου και θέτει στις εκλογές της 21ης.Μαίου.2023 στην κρίση του Ελληνικού λαού τα πεπραγμένα της Κυβέρνησης και τους στόχους της επόμενης τετραετίας.
Την τετραετία 2019-2023, παρά τις αλλεπάλληλες και εξαιρετικά πρωτόγνωρες συνθήκες κρίσης (πανδημία, ελληνοτουρκικά) η χώρα άλλαξε σελίδα στην ιστορία της και εισήλθε σε εποχή ανάπτυξης και ευημερίας σε όλους τους τομείς και για όλους τους πολίτες της.
Στις επερχόμενες εκλογές οι Έλληνες πολίτες θα κληθούμε να κρίνουμε και να συγκρίνουμε. Θα κληθούμε γνωρίζοντας το παρελθόν και βιώνοντας το παρόν, να επιλέξουμε για το μέλλον την Ελλάδας. Να επιλέξουμε με την ψήφο μας από τη μια μεριά την επιστροφή στην επικίνδυνη οικονομική αστάθεια, στην ανεργία και υπανάπτυξη, στην αδιαφάνεια και στις απόπειρες ελέγχου των αρμών της εξουσίας, στον διχασμό, στην διεθνή ανυποληψία και τεχνολογική υστέρηση, στο χάος στο μεταναστευτικό. Δηλαδή την επιστροφή στην Ελλάδα πριν τον Ιούλιο του 2019. Ή από την άλλη μεριά να επενδύσουμε με την ψήφο μας στην απρόσκοπτη συνέχεια της πορείας μας στην πρόοδο και την ανάπτυξη, στην μείωση της ανεργίας και των φόρων, στην αύξηση των μισθών και των συντάξεων, στην ψηφιοποίηση της Διοίκησης και την εξυγίανση του δημόσιου τομέα, στην αύξηση της διεθνούς μας ισχύος και στην ενίσχυση της προστασίας των συνόρων μας. Δηλαδή την αναγεννημένη Ελλάδα του 2023.
Φίλες και φίλοι,
Η επιλογή είναι μία και η εντολή μας πρέπει να είναι ξεκάθαρη. Στις επόμενες εκλογές αφήνουμε οριστικά πίσω μας το παρελθόν. Βαδίζουμε σταθερά και τολμηρά μπροστά, διεκδικώντας με παρρησία και με βάση τα ήδη υπάρχοντα εχέγγυα της τρέχουσας διακυβέρνησης, ένα λαμπρό μέλλον για μας και τα παιδιά μας.
Συμπολίτισσες και Συμπολίτες μου
Ξεκάθαρο είναι το δίλημμα των εκλογών και για εμάς στην Φωκίδα: Θα επιστρέψουμε στην μίζερη αδράνεια, στην έλλειψη στρατηγικής ανάπτυξης του τόπου μας, στην ανυπαρξία σχεδιασμού μεγάλων έργων, στην αδιαφορία και αποδυνάμωση της παιδείας, της υγείας και της ασφάλειας, στην πολιτική και κοινοβουλευτική αφάνεια και ανυποληψία ή θα συνεχίσουμε δυναμικά στο δρόμο της προόδου και της αυξανόμενης ευημερίας, της αναβάθμισης των δημοσίων παροχών και υπηρεσιών, της διεκδίκησης νέων μεγάλων έργων και της ολοκλήρωσης όσων έχουν ήδη δρομολογηθεί, στην μεθοδική αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του τόπου μας με την Φωκίδα στην πρωτοπορία της ανάπτυξης;
Με την πεποίθηση ότι τίμησα την ψήφο σας στις εκλογές του 2019, συνεισέφερα με όλες μου τις δυνάμεις στη συλλογική προσπάθεια για μια καλύτερη Ελλάδα και αγωνίστηκα σθεναρά και αποτελεσματικά για να τεθεί η Φωκίδα σε τροχιά ανάπτυξης, εκπροσωπώντας τη με αξιοπρέπεια και επάρκεια, σας ζητώ να ανανεώσετε με την ψήφο σας την εμπιστοσύνη σας στο πρόσωπό μου, δίνοντάς μου την εντολή συνέχειας των προσπαθειών και του έργου μου. Τηρώντας πιστά την δέσμευσή μου απέναντι σε καθεμία και καθένα από εσάς, θα συνεχίζω να αγωνίζομαι άοκνα για το καλό του τόπου μας και να βρίσκομαι πάντα δίπλα σε κάθε συμπολίτη μου.
Ιωάννης Δημ. Μπούγας
Βουλευτής Φωκίδας
Γ.Γ ΚΟ Νέας Δημοκρατίας -Πρ. Υφυπουργός
Δρ.Ν (LLM) Δικηγόρος παρ΄Αρείω Πάγω $ ΣτΕ