ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ  ΕΝΑΝΤΙ ΤΩΝ ΑΝΑΤΙΜΗΣΕΩΝ

--Πρώτον: Από την πρώτη στιγμή των ενεργειακών ανατιμήσεων, το Σεπτέμβριο του 2021, ο Πρωθυπουργός εξήγγειλε και η Κυβέρνηση εφαρμόζει μέτρα στήριξης των καταναλωτών με την κάλυψη σημαντικού μέρους των ανατιμήσεων στο ηλεκτρικό ρεύμα και το φυσικό αέριο. Διέθεσε για το σκοπό αυτό, μέχρι τώρα, πάνω από 2 δισ. ευρώ και θα συνεχίσει την πολιτική αυτή.
--Δεύτερο: Δρομολόγησε τις προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες. ώστε να υπάρχει από το Μάιο δεύτερη, γενναία -όπως δήλωσε ο Πρωθυπουργός- αύξηση του κατώτατου μισθού.
--Τρίτο: Επεξεργάζεται στοχευμένες παρεμβάσεις -οι οποίες θα ανακοινωθούν εντός του Μαρτίου- για τη στήριξη οικονομικά αδύναμων συμπολιτών μας.
--Τέταρτον: Προωθείται νομοσχέδιο που αφορά στην υλοποίηση της κυβερνητικής απόφασης για περαιτέρω μείωση του ΕΝΦΙΑ, έτσι ώστε να πληρώσουνε από φέτος μεσοσταθμικά 34% λιγότερο φόρο σε σχέση με το 2018.
--Πέμπτο: Προωθείται νομοσχέδιο για την προστασία της πρώτης κατοικίας των πιο ευάλωτων δανειοληπτών που παγώνει κάθε διαδικασία πλειστηριασμού 3.000 ακινήτων. Προβλέπει κρατική επιδότηση 70-210 ευρώ, ανάλογα με τα μέλη του νοικοκυριού, προκειμένου να ανασταλεί η διαδικασία πλειστηριασμού της πρώτης κατοικίας ευάλωτων οφειλετών, για χρονικό διάστημα 15 μηνών.
--Έκτο: Καταρτίζεται συγκεκριμένο σχέδιο για να έχουμε συνολικά φθηνότερη στέγη, κυρίως για τους νέους μας.
--Έβδομο: Προωθείται η πρόταση που κατέθεσε ο Πρωθυπουργός και υιοθετήθηκε από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για μια κοινή ευρωπαϊκή απάντηση στις ενεργειακές ανατιμήσεις. Με ελληνική πρωτοβουλία -σε συνέχεια της πρότασης του Πρωθυπουργού- ξεκίνησε στο Συμβούλιο Υπουργών Ενέργειας, η συζήτηση για τη δημιουργία ενός ευρωπαϊκού Μηχανισμού Αλληλεγγύης για την ενεργειακή κρίση, προκειμένου η Ευρωπαϊκή Ένωση να προχωρήσει συλλογικά στη λήψη έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από τις μεγάλες ανατιμήσεις τόσο σε νοικοκυριά όσο και σε επιχειρήσεις