ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΦΩΚΙΔΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 25ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ

  Η επέτειος της 25ης Μαρτίου φωτίζει τις αρετές αλλά και τις δυνατότητες του Ελληνισμού, όταν αγωνίζεται με σύμπνοια και ομοψυχία, αναμετρώμενος με την ιστορία.

  Σήμερα, που ολόκληρος ο κόσμος βιώνει τις πολύπλευρες συνέπειες της αιματηρής εισβολής της Ρωσίας στα εδάφη της Ουκρανίας, δημιουργούνται νέες συνθήκες για το σύνολο της Ευρώπης και επηρεάζονται πολλά διεθνή ζητήματα. Οι συνεχιζόμενες εντάσεις εκ μέρους της Τουρκίας, καθώς και η προσφυγική κρίση που ποτέ δεν έπαψε να αποτελεί ανοιχτή πληγή, σε συνδυασμό βεβαίως με τις επιπτώσεις της πανδημίας και τις διαρκείς προσπάθειες περιορισμού εξάπλωσής της, δεν επιτρέπουν να λησμονήσουμε τα διδάγματα της ιστορίας – η εθνική συνεννόηση είναι αναγκαία προϋπόθεση για κάθε μας επιτυχία.

  Οι απανταχού της Γης Έλληνες αποτίνουμε τον δέοντα φόρο τιμής στους γνωστούς και άγνωστους αγωνιστές της Εθνικής Επανάστασης. Με ευσέβεια και ευλάβεια τιμούμε τις μνήμες επώνυμων ηγετών και αφανών ηρώων της Απελευθέρωσης και εορτάζουμε φέτος την 201η επέτειο, που σηματοδοτεί την απαρχή του τρίτου αιώνα από τον μεγάλο αγώνα για την Πίστη και την Ελευθερία μας.