ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ 49Η ΕΠΕΤΕΙΟ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

 Η 49η Επέτειος της Αποκατάστασης της Δημοκρατίας αποτελεί σπουδαία αφορμή να αναλογιστούμε τις διαχρονικές αξίες της δημοκρατίας, της ελευθερίας και του ανθρωπισμού. Ιδίως στην παρούσα περίοδο των πολλαπλών εθνικών και υπερεθνικών προκλήσεων, είναι αναγκαίο να προάγουμε και υπερασπιζόμαστε τις αξίες αυτές με θάρρος κι αποφασιστικότητα, θωρακίζοντας αποτελεσματικότερα το θεσμικό μας οπλοστάσιο, διδασκόμενοι από την πρόσφατη ιστορία μας.

  Η συμμετοχική δημοκρατία σήμερα έχει εμπλουτιστεί, με την αξιοποίηση της τεχνολογίας που ενισχύει τη θέση του πολίτη και επανακαθορίζει την αντιπροσωπευτική εκδοχή του πολιτεύματός μας. Μέριμνα και συνειδητή μας δέσμευση είναι ο διαρκής αγώνας για την περαιτέρω ενίσχυση των θεσμών, την πιο ενεργή συμμετοχή όλων των πολιτών και την προάσπιση των ατομικών ελευθεριών.

  Η σύγχρονη αντίληψη για τη Δημοκρατία μάς υποχρεώνει, στο πλαίσιο που διαγράφουν οι κανόνες της, να λαμβάνουμε ολοένα πιο επίκαιρα και δραστικά μέτρα για την προστασία του φυσικού πλούτου, της ανθρώπινης ζωής, της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας και όλων γενικά των στοιχείων που συγκροτούν την σύγχρονη έννοιά της και καθιστούν επιτακτική την προάσπιση της σήμερα. Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Χώρα μας αυτή την περίοδο εντείνουν την ανάγκη για κοινωνική συνοχή, συμπαράσταση προς τους συνανθρώπους μας και τον κρατικό μηχανισμό, καθώς και την ανάγκη αποκατάστασης των ζημιών.

  Μπροστά στις νέες δυνατότητες και προοπτικές που παρουσιάζονται στη Δημοκρατία μας, παραμένουμε αφοσιωμένοι στη συλλογική προσπάθεια να καταστήσουμε τη Χώρα πιο ισχυρή προς το κοινό μας μέλλον, όπως οραματίστηκε ο ιδρυτής της ΝΔ, Κωνσταντίνος Καραμανλής.