ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΠΟΥ ΤΕΘΗΚΕ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ

Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο περιλαμβάνει ρυθμίσεις για την προσέλκυση επενδύσεων, τον εξορθολογισμό της φορολογίας των οχημάτων, την εξώδικη επίλυση διαφορών που εκκρεμούν στα δικαστήρια φορολογικών διαφορών.

Ανάμεσα στα άλλα, προβλέπονται:

-Θέσπιση αυτοτελούς φορολόγησης με συντελεστή 7% για το παγκόσμιο εισόδημα των συνταξιούχων αλλοδαπής που μεταφέρουν τη φορολογική τους κατοικία στην Ελλάδα.

- Νέο πλαίσιο για τη δωρεάν παροχή μετοχών από τις επιχειρήσεις στους εργαζόμενους, μέσω της φορολόγησης ως εισοδήματος, με σταθερό συντελεστή 15%, της υπεραξίας που θα αποκομίσει ο εργαζόμενος από την πώληση των μετοχών αυτών.

-Απαλλαγή από το τέλος επιτηδεύματος για τους αγρότες και μετά την παρέλευση πενταετίας από την ημερομηνία ένταξης στο κανονικό καθεστώς Φ.Π.Α.

-Αλλαγή του τρόπου υπολογισμού των τελών ταξινόμησης, με μείωση τελών για τα νέα καινούργια Ι.Χ. και αύξηση για όσα ΙΧ φέρουν πρώτη ημερομηνία ταξινόμησης έως τις 31 Αυγούστου 2018, έτσι ώστε να ανακοπούν οι αθρόες εισαγωγές παλαιών μεταχειρισμένων ΙΧ από το εξωτερικό.
-Υπαγωγή των μουσικών βιβλίων στον υπερμειωμένο συντελεστή ΦΠΑ 6%.

-Σύσταση επιτροπής Εξώδικης Επίλυσης Φορολογικών Διαφορών, που εκκρεμούν ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας και των τακτικών διοικητικών δικαστηρίων φορολογικών διαφορών, στην οποία μπορεί να προσφυγές για υποθέσεις που δεν θα έχουν συζητηθεί έως τις 30 Οκτωβρίου 2020.