ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΦΩΚΙΔΑΣ ΩΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ

  Ο Βουλευτής Φωκίδας ως Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης στην Ολομέλεια της Βουλής, εξέφρασε αρχικά τη θλίψη των μελών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ για την απώλεια των συνανθρώπων μας εξαιτίας του φονικού κυκλώνα, καθώς και τη συμπαράστασή τους στους πολίτες των περιοχών που δοκιμάζονται. Ανέφερε, επίσης, επιγραμματικά τα άμεσα μέτρα της Κυβέρνησης για την ανακούφιση των πληγέντων.

  Περαιτέρω, μιλώντας ειδικότερα για το νομοσχέδιο, επεσήμανε ότι ο ψηφιακός μετασχηματισμός είναι μια μεγάλη ευκαιρία μεταρρύθμισης, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα σοβαρά και χρονίζοντα προβλήματα των σχέσεων του πολίτη με τη δημόσια διοίκηση. Στις διατάξεις του νομοσχεδίου, περιγράφεται αναλυτικά η ψηφιακή στρατηγική της Χώρας μας, με ορίζοντα πενταετίας και σε συνάρτηση με την τεχνολογική πρόοδο. Αξιοσημείωτη είναι εξάλλου η αύξηση των διαθέσιμων πόρων στο πλαίσιο του ψηφιακού σχεδιασμού και η ένταξη ακόμη περισσότερων έργων πληροφορικής, διά μέσου των χρημάτων που θα λάβει η χώρα μας από το Ταμείο Ανάκαμψης.

  Επιπλέον, ο νέος Κώδικας Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών εγγυάται ότι κάθε πολίτης, ανεξαρτήτως των εισοδημάτων, θα έχει επαρκή πρόσβαση σε υπηρεσίες Διαδικτύου με χαμηλό κόστος.