ΟΤΑΝ Ο ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ ΖΗΤΟΥΣΕ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΩΝ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΕΩΝ.

  Το Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας μετά από προσφυγή εργαζόμενης για σεξουαλική κακοποίηση στην Πρεσβεία της Βενεζουέλας δικαίωσε την εργαζόμενη και διέταξε κατάσχεση στην πρεσβεία της Βενεζουέλας στην Αθήνα. Μετά την απόφαση αυτή το Υπουργείο Δικαιοσύνης   παρέχει την απαιτούμενη -κατά το νόμο- άδεια για την εκτέλεση της δικαστικής απόφασης που έχει εκδοθεί υπέρ της εργαζόμενης στην Πρεσβεία της Βενεζουέλας.
Ωστόσο οι πρόσφατες καταγγελίες της εργαζόμενης, έρχονται να προσθέσουν ερωτήματα για τις προσπάθειες συγκάλυψης της δυσώδους υπόθεσης, από τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Τσίπρα αλλά και να αποκαλύψουν την υποκρισία τους. Αναδεικνύουν το γεγονός ότι τάσσονται δήθεν στο πλευρό θυμάτων σεξουαλικής κακοποίησης, οι ίδιοι προσπαθούσαν να συγκαλύψουν τα όσα γίνονταν στην Πρεσβεία και να επιβάλουν σιωπή στα θύματα. Ο κ Τσίπρας απευθυνόταν στο Μαδούρο ενώ στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ ζητούσε από το θύμα να σιωπήσει. Συγκεκριμένα με στη γνωστή επιστολή του προς τον Ν. Μαδούρο ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι «μέχρι στιγμής το προσωπικό της πρεσβείας, έχει επιδείξει πολιτική ωριμότητα και σε καμία περίπτωση δεν θα αναλάβει δράση μέσα στην Ελλάδα ότι θα δημοσιεύσει το πρόβλημα» για να μην πληγεί η αριστερά Επιπλέον το θύμα βιασμού κατήγγειλε ότι «υπήρξε πολιτικό πρόσωπο από τον ΣΥΡΙΖΑ -δεν θέλω να πω το όνομά του- που μου ζήτησε να δείξω πολιτική ωριμότητα και να λυθεί το θέμα εσωτερικά».
  Αυτοί λοιπόν που εμφανίζονται σαν σθεναροί υποστηρικτές των δικαιωμάτων και κάνουν πομπώδεις αναρτήσεις για το #MeToo, στην πιο κραυγαλέα περίπτωση σεξουαλικής κακοποίησης, όχι μόνο δεν κατήγγειλαν αλλά έκαναν οτιδήποτε για τη συγκάλυψή της, βαφτίζοντας το πέπλο σιωπής «πολιτική ωριμότητα». Μετά τη δικαίωση του θύματος από τη Δικαιοσύνη τα ερωτήματα γίνονται αμείλικτα: Συνεχίζει ο κ. Τσίπρας να καλύπτει τον Πρέσβη της Βενεζουέλας; Θα ζητήσει συγγνώμη από τα θύματα κακοποίησης στην πρεσβεία; Θα μας πει ποιο ήταν το στέλεχός του ΣΥΡΙΖΑ που ζητούσε σιωπή;