Ο ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ Ο Κ. ΤΣΙΠΡΑΣ ΑΝΤΙ Ν΄ΑΠΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΖΗΜΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΣΑΝ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΜΕ ΘΡΑΣΟΣ ΑΣΚΟΥΝ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ.

  Ο κ. Τσίπρας αντί να απολογείται για το μεγάλο σκάνδαλο της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών επί των ημερών του, με τεράστια ζημιά για το Δημόσιο και τους φορολογούμενους, ζητά και τα ρέστα και διατυπώνει απειλές. Στην ανακεφαλαιοποίηση του 2014 οι τράπεζες είχαν αξία 27 δις. Στην ανακεφαλαιοποίηση του 2015 είχαν καταρρεύσει στο 1 δις! Το μερίδιο του ΤΧΣ από αξία 19 δις κατέρρευσε σε λιγότερο από 1 δις. Χασούρα για το ΤΧΣ 18 δις! Το 2015 το ΤΧΣ έχασε το 99,4% και μαζί του και οι μικρομέτοχοι που δεν μπορούσαν καν να συμμετάσχουν στην αύξηση.

  Κι έχει το θράσος σήμερα ο κ. Τσίπρας να μιλάει για το κόστος στο Δημόσιο. Η Κυβέρνηση σταθερά προτάσσει το δημόσιο συμφέρον. Η τράπεζα Πειραιώς με την ανακεφαλαιοποίηση θα επιστρέψει στη δουλειά της, που είναι να δίνει ακόμη περισσότερα δάνεια στην πραγματική οικονομία.

  Η εικόνα της Ελλάδας έχει αλλάξει και οι διεθνείς επενδυτές αυξάνουν διαρκώς το ενδιαφέρον τους να βάλουν χρήματα στη χώρα μας. Αυτό προφανώς ενοχλεί τον κ. Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ. Όμως ωφελεί τους πολίτες.