ΡΕΚΟΡ 108.576 ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ

  Η διαδικασία του εμβολιασμού του πληθυσμού δεν αποσπά μόνο τα θετικά σχόλια των πολιτών για την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών, αλλά πλέον ανεβάζει ταχύτητα. Χθες Τετάρτη η Ελλάδα σημείωσε ρεκόρ στους εμβολιασμούς, φτάνοντας τον στόχο που είχε τεθεί για 100.000 μέσα σε μία μέρα. Πρόκειται για μια τεράστια αύξηση αποτέλεσμα της συνεχούς ενδυνάμωσης του εμβολιαστικού μηχανισμού. καθώς ήδη λειτουργούν 1.500 εμβολιαστικά κέντρα.

  Έχουν πραγματοποιηθεί 3.309.788 εμβολιασμοί. Περισσότεροι από 2.272.000 συμπολίτες έχουν εμβολιαστεί τουλάχιστον με μία δόση, ποσοστό που αντιστοιχεί στο 21,5%, ενώ χθες περισσότεροι από 1.000.000 είχαν εμβολιαστεί και με δύο δόσεις, ποσοστό που αντιστοιχεί στο 10% του πληθυσμού.

  Οι εμβολιασμοί δεν αλλάζουν μόνο το υγειονομικό τοπίο της χώρας, υψώνοντας το τείχος ανοσίας. Οι εμβολιασμοί και ο υποδειγματικός τρόπος με τον οποίο οργανώνονται και διενεργούνται, κάνουν τον πολίτη να γνωρίσει ένα κράτος που δεν έχει συνηθίσει: ένα σύγχρονο κράτος που τον κάνει υπερήφανο.