ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΣΥΓΧΥΣΗ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ, ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ, ΔΗΛΩΝΕΙ ΟΤΙ ΤΟ 8ΩΡΟ ΕΧΕΙ ΧΑΘΕΙ ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΦΕΡΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΧΑΘΕΙ ΚΑΙ «ΘΕΣΜΙΚΑ».

  Η 5ετής παραμονή του στην εξουσία συνδυάστηκε με μία ανερμάτιστη πολιτική για τα εργασιακά ζητήματα. Έστω και εκ των υστέρων ομολογεί την κατάσταση.

  Τι έκανε για να αντιμετωπίσει τα πραγματικά και σύγχρονα προβλήματα στην αγορά εργασίας, όπου η αδήλωτη και υποδηλωμένη εργασία δίνει και παίρνει, όπως αναγνωρίζει ο ίδιος; Πώς απαντάει σε ένα εργασιακό περιβάλλον που αλλάζει ραγδαία σε όλον τον κόσμο;

  Η απάντηση είναι με συνθήματα του 19ου αιώνα ή υιοθετώντας ρυθμίσεις που ισχύουν στην υπόλοιπη Ευρώπη όπως στη Γαλλία και την Ιταλία. Κι όλοι ξέρουν ότι στην Ευρώπη έχουν θεσπιστεί οι πιο φιλικές ρυθμίσεις για τους εργαζόμενους.\

  Η νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης της ΝΔ θα εκσυγχρονίσει τον μηχανισμό εφαρμογής του ωραρίου, προς όφελος του εργαζόμενου και κατά της ανομίας και της μαύρης εργασίας. Θα απαντήσει σε ζητήματα της εποχής, όπως η τηλεργασία, θεσπίζοντας και το δικαίωμα της αποσύνδεσης.