ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ

  Ο Πρωθυπουργός είχε από καιρό επισημάνει ότι οφείλει το πολιτικό μας σύστημα να εξαντλήσει τα περιθώρια που δίνει το Σύνταγμα, ώστε να μην εκπροσωπούνται εγκληματικές οργανώσεις στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.

  Στο πλαίσιο αυτό, εισήχθη σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής η συμπληρωματική τροπολογία, η οποία χωρίς να αλλάζει τις ουσιαστικές προϋποθέσεις που προβλέπονται στη ρύθμιση με την τροπολογία που έχει προσφάτως ψηφιστεί, επιδιώκει την καλύτερη θωράκιση της δικαστικής κρίσης ώστε να μην επιδέχεται περιθώριο αμφισβήτησης.

  Δίδεται έτσι η δυνατότητα σε ολόκληρο το αρμόδιο τμήμα του Αρείου Πάγου να κρίνει με βάση το νόμο κατά πόσο μια οργάνωση, της οποίας ο πραγματικός αρχηγός είναι καταδικασμένος για εγκληματικές πράξεις, μπορεί να συμμετέχει στις επόμενες εκλογές.

  Η ΝΔ κάλεσε την Αξιωματική Αντιπολίτευση κι όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα να υπερψηφίσουν την τροπολογία. Όμως ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνει ότι δεν θέλει πραγματικά να επιτύχουμε την αποτροπή της συμμετοχής της Χρυσής Αυγής στις επερχόμενες εκλογές.

  Αρνείται να συνταχθεί δηλαδή με την μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού και τις δημοκρατικές δυνάμεις, αλλά «κλείνει το μάτι» ουσιαστικά στην καταδικασθείσα ηγεσία ενός νεοναζιστικού μορφώματος, για μικροπολιτικές σκοπιμότητες, διαπράττοντας μέγα σφάλμα, που εντούτοις εγκυμονεί σοβαρότατους πολιτικούς, πολιτειακούς και κοινωνικούς κινδύνους.