ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΥΡΙΖΑ - Ο ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ ΑΠΕΔΕΙΞΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ

  Τα βίντεο που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, παρέχουν μια πλήρη εικόνα από αυτό το μείγμα φαιδρότητας, γραφικότητας, λαϊκισμού και τοξικότητας και αποτυπώνουν καλύτερα από οποιαδήποτε άλλη περιγραφή, τι είναι πραγματικά ο ΣΥΡΙΖΑ. Θα μείνουμε σε μερικές τοποθετήσεις που αξίζουν ιδιαίτερης μνείας:

-Ο πρώην βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Μανιός, κατά τη διάρκεια ομιλίας του, συνέκρινε τον Κυριάκο Μητσοτάκη με τον Ιμπραήμ και κάλεσε «καραβανάδες και πολιτικούς» να ενωθούν προκειμένου να ανατρέψουν την εκλεγμένη κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.
-Ο Πάνος Σκουρλέτης ζήτησε την αναστολή του νεοφιλελεύθερου κατασκευάσματος που ονομάζεται Χρηματιστήριο Ενέργειας. Η πρόταση καταχειροκροτήθηκε, αλλά προφανώς όσοι χειροκροτούσαν αγνοούσαν ότι ήταν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ εκείνη που το ψήφισε.
-Ο κ.Πολάκης ζήτησε να «πάρουν» 1-2 τράπεζες. Δεν εξήγησε πώς θα γίνει αυτό. Θα τις δημεύσουν;
-Μέσα στα τόσα αλλόκοτα, ειπώθηκε και μια αλήθεια. Όπως είπε χαρακτηριστικά η βουλευτής Πέτη Πέρκα, αναδεικνύοντας το «ψάρεμα» του ΣΥΡΙΖΑ σε θολά νερά, όπως έχουν όλοι αντιληφθεί:
 «Δεν μπορούμε να είμαστε και με τα εμβόλια και με τους αντιεμβολιαστές, και με την πράσινη μετάβαση και με τους λιγνίτες, και με την απολιγνιτοποίηση και ενάντια στις ΑΠΕ».
- Για το πόσο παρωχημένο κόμμα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, ήταν χαρακτηριστική η τοποθέτηση του πρώην υπουργού Χρ. Μαντά, ο οποίος μιλώντας για τα σχέδια περί ηλεκτρονικής οργάνωσης του κόμματος, σημείωσε με θλίψη: καλή ηλεκτρονική οργάνωση του κόμματος, αλλά εμείς εκεί στο προεδρείο δεν είχαμε ούτε υπολογιστές, ούτε καν πρίζα.

    Το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ απέδειξε για μια ακόμη φορά, την τεράστια απόσταση που χωρίζει τον κ. Τσίπρα και το ΣΥΡΙΖΑ από τις ανάγκες της κοινωνίας και τις παγκόσμιες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα. Κι αυτό αφενός γιατί βάζουν το κόμμα και την ιδεολογία πάνω από την Πατρίδα και αφετέρου γιατί είναι ιδεολογικά εγκλωβισμένοι στο χρεοκοπημένο παρελθόν. Ο κ. Τσίπρας -με όσα είπε- απέδειξε πως παραμένει φιγούρα του χθες που ούτε θέλει ούτε μπορεί να προσφέρει το ελάχιστο στην Πατρίδα και την κοινωνία.
-Δεν μπορεί, γιατί ταυτίζει το μέλλον της χώρας και των ανθρώπων της με το θολό και γκρίζο παρελθόν της εποχής που κυβέρνησε: τη φοροεπιδρομή και οικονομική επίθεση στη μεσαία τάξη, τα 100 δισ. που χρέωσε τη χώρα, τα αλήστου μνήμης «Βοσκοτόπια» που στόχευαν στην άλωση της ελευθεροτυπίας, τη συνεργασία με τον κ. Καμμένο.

-Δεν μπορεί, γιατί οι εξαγγελίες του συνιστούν «ανεύθυνη παροχολογία». Ο ίδιος, άλλωστε, ομολόγησε ότι η κοινωνία έτσι κατάλαβε όσα είπε την πρώτη μέρα του Συνεδρίου.
-Δεν μπορεί, γιατί με τα ίδια φθαρμένα στελέχη, με τα ίδια «στηρίγματα», με τα ίδια σκουριασμένα μυαλά δεν γίνεται να παράγει τίποτα νέο και χρήσιμο.
-Δεν μπορεί, γιατί του φταίνε τα πάντα, εκτός από τις πραγματικές αιτίες της κρίσης. Για αυτό και δεν βρήκε ούτε ένα έστω λόγο αποδοκιμασίας για εκείνον που προκάλεσε και γιγαντώνει την κρίση.

-Δεν μπορεί, γιατί -χωρίς ντροπή και συναίσθηση της ευθύνης- ενώ υπήρξε πολιτικός προϊστάμενος του «Ρασπούτιν», βάλλει εναντίον των βασικότερων θεσμών του Κράτους, υπερασπιζόμενος πρόσωπα που ελέγχονται από τη Δικαιοσύνη.

-Δεν μπορεί, γιατί το 2022 επαναφέρει το διχαστικό δίλημμα σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα. Ταυτίζεται με τον διχασμό, ενώ η Πατρίδα και η κοινωνία απαιτούν τη μέση οδό της σοβαρότητας, της ασφάλειας, της σταθερότητας, της δημοκρατίας και της ελευθερίας.