"ΣΥΡΙΖΑ" - ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙ «ΟΧΙ», ΦΟΒΑΤΑΙ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΑΚΡΑΥΓΗ ΚΑΙ ΕΠΙΛΕΓΕΙ ΤΟ «ΠΑΡΩΝ» ΣΤΗΝ ΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ

  Η στάση του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει απόλυτη αμηχανία για ένα μείζον εθνικό θέμα που απηχεί και την τρικυμία στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ αφού άλλοι έχουν ταχθεί ανοιχτά υπέρ (τάση των 53) κι άλλοι κατά. Ο κ. Τσίπρας προσπαθεί να πατήσει σε δύο βάρκες. Αυτή η στάση δεν ταιριάζει σε ένα κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Οι συμφωνίες οριοθέτησης των Θαλασσίων Ζωνών μας με την Ιταλία και την Αίγυπτο εισήχθησαν χθες στη Διαρκή Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων και θα τεθούν σε ψηφοφορία αύριο Τετάρτη. Όλες οι πολιτικές δυνάμεις έχουν υποχρέωση να τοποθετηθούν ξεκάθαρα, με ένα «ναι» ή ένα «όχι». Υπεκφυγές σε τόσο κρίσιμα ζητήματα εθνικής σημασίας ζητήματα δεν νοούνται και δεν συγχωρούνται.

  Υπενθυμίζεται ότι, αμέσως μετά την υπογραφή της συμφωνίας με την Ιταλία, μιλώντας στο φόρουμ των Δελφών ο κ. Τσίπρας, όχι μόνο τασσόταν υπέρ της τμηματικής οριοθέτησης με την Αίγυπτο, αλλά και τόνιζε ότι η συμφωνία πρέπει να υπογραφεί άμεσα. Έλεγε συγκεκριμένα: «Να κλείσει και με την Αίγυπτο… Πρέπει αυτή η συμφωνία (με την Ιταλία προφανώς) να οδηγήσει σε άμεση διαπραγμάτευση και με την Αίγυπτο για την διαμόρφωση ΑΟΖ, αλλά να προχωρήσουμε τώρα - τώρα… ναι βεβαίως μερική οριοθέτηση, τμηματικά θα πάμε».