ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

   Ο Βουλευτής Φωκίδας κ. Ιωάννης Μπούγας, ο Δήμαρχος Δωρίδας κ. Γεώργιος Καπεντζώνης και ο Αντιδήμαρχος Δωρίδας, υπεύθυνος για θέματα Περιβάλλοντος, κ. Σταύρος Πολίτης, συναντήθηκαν σήμερα, στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με τον αρμόδιο Υφυπουργό κ. Γεώργιο Αμυρά, καθώς και τον Γενικό Γραμματέα Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων κ. Κωνσταντίνο Αραβώση.

   Αντικείμενο της συνάντησης, μετά τη ρητή ένταξη του Παραλίμνιου Αγωγού του Μόρνου στο πλαίσιο του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (δημιουργία υποδομών επεξεργασίας αστικών λυμάτων σε τουριστικά και περιβαλλοντικά ευαίσθητες περιοχές – Άξονας 1.4 «Αειφόρος χρήση των πόρων, ανθεκτικότητα στην κλιματική αλλαγή και διατήρηση της βιοποικιλότητας»), ήταν ο συντονισμός των ενεργειών και η επίσπευση των διαδικασιών, προκειμένου να εκτελεστεί εντός του αυστηρού χρονοδιαγράμματος που προβλέπεται στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης «Ελλάδα 2.0» το εν λόγω έργο, το οποίο χαρακτηρίζεται πλέον εθνικής σημασίας.

   Επιπλέον, έθεσαν το ζήτημα των σφαλμάτων των Δασικών Χαρτών στο Δήμο Δωρίδας, για τα οποία ο Δήμος, σε συνέχεια σχετικού αιτήματος του Βουλευτή, θα αποστείλει αναλυτικό υπόμνημα προς το Υπουργείο.