ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΜΦΙΣΣΑΣ

O Βουλευτής Φωκίδας και Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ. κ. Ιωάννης Μπούγας και ο Διοικητής του Νοσοκομείου Άμφισσας, κ. Νικόλαος Τριανταφύλλου, συναντήθηκαν σήμερα με τον Υπουργό Υγείας, κ. Αθανάσιο Πλεύρη.

Αφού ευχαρίστησαν τον υπουργό για την έγκριση του νέου Οργανισμού που έχει δώσει δυναμική αναβάθμισης των υπηρεσιών του και θέτει τις βάσεις για την εύρυθμη λειτουργία του ιδρύματος, καθώς προβλέπει επιπλέον θέσεις ιατρικού και λοιπού προσωπικού, ενημέρωσαν τον Υπουργό ότι ήδη έχουν προσληφθεί με δελτίο παροχής υπηρεσιών, προς ενίσχυση του νοσοκομείου, ιατροί των ακόλουθων ειδικοτήτων: Νεφρολογιας, Χειρουργικής και Καρδιολογίας. Το προσεχές χρονικό διάστημα θα αναλάβει επικουρικός ιατρός, με ειδικότητα Ορθοπεδικού.

Οι ειδικότητες αυτές, που εξασφαλίστηκαν σε συνεργασία με την 5η ΥΠΕ, καλύπτουν άμεσες ανάγκες του Νοσοκομείου σε ιατρικό προσωπικό, πλην όμως, ζητήθηκε από τον Υπουργό να καλυφθούν τα λοιπά κενά με μόνιμο προσωπικό, μετά από την προκήρυξη των κενών οργανικών θέσεων.

Συγκεκριμένα, ο Βουλευτής και ο Διοικητής ζήτησαν να προκηρυχθούν οι εξής θέσεις: 1 θέση Διευθυντή Εσωτερικής Παθολογίας, 1 θέση Επιμελητή β’ Εσωτερικής Παθολογίας, 1 θέση Διευθυντή Νεφρολογιας, 1 θέση Επιμελητή β’ Νεφρολογιας, 1 θέση Επιμελητή β’ Χειρουργικής και 1 θέση Διευθυντή Βιοπαθολογιας.

Ο Υπουργός δεσμεύτηκε να ικανοποιήσει το αίτημα, στο μέτρο του δυνατού. Επιπλέον, ζητήθηκε η ένταξη του νοσοκομείου στην Εφημεριακη Ζώνη Γ’, αίτημα το οποίο θα αντιμετωπιστεί νομοθετικά.

Τέλος, εν όψει της ένταξης έργων και προμήθειας εξοπλισμού στο Ταμείο Ανάκαμψης, θα αποσταλούν σχετικά αιτήματα το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα και θα γίνει κάθε δυνατή προσπάθεια να ικανοποιηθούν στο σύνολό τους.