ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΣΤΕΙΛΕ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ALPHA ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΑΝΤΩΝΗ ΣΡΟΪΤΕΡ

  «Το καλύτερο εμβόλιο είναι το γρηγορότερο εμβόλιο», τόνισε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Alpha και τον δημοσιογράφο Αντώνη Σρόιτερ.
  Ο Πρωθυπουργός εξέφρασε την αισιοδοξία του για την πορεία της ελληνικής οικονομία την επόμενη ημέρα της πανδημίας, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «περιμένουμε ισχυρή ανάκαμψη μετά το τέλος της πανδημίας» και ότι «αυτό που θα συμβεί στην οικονομία θα μοιάζει με τέλος πολέμου».

  Σημείωσε ότι «η αποσωλήνωση της οικονομίας θα γίνει σταδιακά» και διεμήνυσε ότι το χρέος είναι βιώσιμο. Ο κ. Μητσοτάκης προσδιόρισε ως στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης τη μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων με αιχμή τον πράσινο και τον ψηφιακό μετασχηματισμό.

  Για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι «οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους», η Ελλάδα έχει κάνει σαφές το πλαίσιο επίλυσης των προβλημάτων που είναι το διεθνές δίκαιο και το δίκαιο της θάλασσας και ότι συνάντηση με τον Τούρκο Πρόεδρο Ερντογάν «θα γίνει και δεν θα αργήσει».