ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΟ ΑΞΟΝΑ

  Με πρωτοβουλία του Βουλευτή Φωκίδας, πραγματοποιήθηκε διαβούλευση μέσω τηλεδιάσκεψης για το έργο του Διαγώνιου Άξονα «Λαμία – Ιτέα – Αντίρριο», στην οποία μετείχαν οι κ.κ.: Παναγιώτης Ταγκαλής, Δήμαρχος Δελφών, Χαράλαμπος Λιόλιος, Δήμαρχος Δομοκού, Γεώργιος Καπεντζώνης, Δήμαρχος Δωρίδος, Σπυρίδων Κωνσταντάρας, Δήμαρχος Θέρμου, Καραΐσκος Ευθύμιος, Δήμαρχος Λαμιέων, Γιάννης Τριανταφυλλάκης, Δήμαρχος Ξηρομέρου, Παναγιώτης Τσιχριτζής, Πρόεδρος Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας, Αθανάσιος Κυρίτσης, Πρόεδρος Επιμελητηρίου Φθιώτιδας, Βασίλειος Αυγερινός, Πρόεδρος Επιμελητηρίου Φωκίδας, Σταύρος Σταυρής, Ελληνικές Υποδομές και Οδοί με Διόδια, Μιχάλης Αδαμαντιάδης, Ελληνικός Επιμελητηριακός Επιχειρηματικός Σύνδεσμός Μεταφορών, Γεώργιος Παππάς, Οικονομικό Επιμελητήριο-Παράρτημα Βορειοδυτικής Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας, Απόστολος Κενανίδης και Ηρώ Δουμάνη, Ομοσπονδία Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδας Οδικών Εμπορευματικών και Επιβατικών Μεταφορών και Δημήτριος Κατσώχης, Πολ. Μηχανικός – Συγκοινωνιολόγος. Για τεχνικούς λόγους δεν μετείχαν ο κ. Δημήτριος Καλογερόπουλος, Δήμαρχος Αιγιαλείας, και ο κ. Βασίλειος Γκίζας, Δήμαρχος Ναυπάκτου, οι οποίοι δήλωσαν ότι στηρίζουν την κοινή προσπάθεια.

  Όλοι οι ανωτέρω εκπρόσωποι των δήμων των Επιμελητηρίων και των φορέων συμφώνησαν στην ανάγκη κατασκευής του εν λόγω έργου στρατηγικής σημασίας, το οποίο θα δημιουργήσει, όπως τόνισαν, πολύ σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης σε όλους τους τομείς της οικονομικής δραστηριότητας, υπέρ της εθνικής οικονομίας και των τοπικών κοινωνιών.

  Ο Βουλευτής Φωκίδας ζήτησε από τους ενδιαφερομένους Δημάρχους, τους Προέδρους των Επιμελητηρίων και τους εκπροσώπους των φορέων την έκδοση υποστηρικτικών αποφάσεων από τα συλλογικά όργανα που εκπροσωπούν με τα επιμέρους επιχειρήματα, που προέβαλαν κατά την τηλεδιάσκεψη, προκειμένου να τα εγχειρίσει στους αρμόδιους Υπουργούς για την περαιτέρω προώθηση και υλοποίηση του έργου. 

     Επισημαίνεται, ότι με πρωτοβουλία του Βουλευτή Φωκίδας είχε προηγηθεί τηλεδιάσκεψη για το ίδιο έργο με συμμετοχή των Βουλευτών Φθιώτιδας, Αιτωλοακαρνανίας και Αχαΐας.