Ξεκίνησε το μεγαλύτερο έργο των τελευταίων δεκαετιών στην Ιτέα

Ξεκίνησε το μεγαλύτερο έργο των τελευταίων δεκαετιών στην Ιτέα. Κρουαζιερόπλοια μήκους 220μ. θα μπορούν να δένουν στο λιμάνι της Ιτέας.

Σήμερα, παρουσία του Περιφερειάρχη μας Φάνη Σπανού, του Αντιπεριφερειάρχη Γεωργίου Δελμούζου, του Δημάρχου Δελφών Παναγιώτη Ταγκαλή, της Προέδρου της Λιμενικης Επιτροπής Σοφίας Αναγνωστάκου, της Περιφερειακής Συμβούλου Πέγκυς Αραβαντινού, του Προέδρου της τοπικής κοινότητας Ιτέας, δημοτικών συμβούλων, μελών της Λιμενικής Επιτροπής και των τεχνικών της Π.Ε. Φωκίδας, έγινε η επίσημη έναρξη των εργασιών για τον Λιμένα Ιτέας. Με βάση τις μελέτες θα κατασκευαστεί προβλήτας επί πασσάλων σε μήκος 170,00 μ., σε επαφή με την υφιστάμενη προβλήτα για την πλαγιοδέτηση κρουαζιερόπλοιων μήκους μέχρι 220.00 μ., καθώς και η εκσκαφή της λιμενολεκάνης για την εξασφάλιση του αναγκαίου βάθους έως -10,00 μ. από τη Μέση Στάθμη Θάλασσας.

Με το έργο αυτό θα μπορούν να αποβιβάζονται οι επιβάτες με ασφάλεια, δεδομένου ότι σήμερα η αποβίβαση γίνεται με λάντζες, και έτσι ακόμη περισσότεροι τουρίστες θα μπορούν να επισκέπτονται τα αξιοθέατα και τους αρχαιολογικούς χώρους του νομού Φωκίδας. Επίσης, μετά την κατασκευή του έργου, το Λιμάνι θα μπορεί να χρησιμοποιείται και για εμπορικούς σκοπούς.

Ioannis Bougas

·  Γεννήθηκε στην Άμφισσα την 21η Οκτωβρίου 1964

· Αποφοίτησε με άριστα από το Λύκειο Άμφισσας το 1982 και εισήχθη το ίδιο έτος στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Previous
Previous

Υπογραφή σύμβασης για την ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου της Κεντρικής Υπηρεσίας του Ελεγκτικού Συνεδρίου

Next
Next

Παράταση της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων διόρθωσης κατά των προσωρινών κτηματολογικών διαγραμμάτων σε περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Φωκίδας