Κεκτημένα και Στόχοι

Η έναρξη και οι καλές προοπτικές που διαγράφονται για την πορεία του εμβολιασμού στη χώρα μας με στόχο να φτάσουμε εώς και 2 εκατομμύρια εμβολιασμούς τον μήνα, εύλογα δημιουργούν την ελπίδα ότι το 2021 μπορεί να είναι έτος συλλογικής επανεκκίνησης.

Για πολλούς ο χρόνος που πέρασε θεωρείται «χαμένος», καθώς είδαμε τον κόσμο να ακινητοποιείται.

Για την πατρίδα μας όμως, χάρη στην αποφασιστικότητα και ετοιμότητα της κυβέρνησης, παρά τα προβλήματα, οι συνθήκες που επέβαλε η πανδημία αποτέλεσαν ευκαιρία να επιταχυνθούν αναγκαίες και ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις, όπως η ενίσχυση με προσωπικό και μέσα του Συστήματος Υγείας, η εξ αποστάσεως εκπαίδευση σε μαθητές και σπουδαστές, η εργασία μέσω τεχνολογιών πληροφορικής, η ψηφιοποίηση διοικητικών πράξεων, ο σχεδιασμό σύγχρονων συστημάτων Δικαιοσύνης με την αξιοποίηση εφαρμογών νομικής τεχνολογίας, το ηλεκτρονικό εμπόριο και η μετάβαση στα δίκτυα 5G.

Ταυτόχρονα προωθήθηκαν σημαντικές επενδύσεις κυρίως στην πράσινη ανάπτυξη και στις νέες τεχνολογίες. Όλα αυτά συντελέστηκαν υπό την πίεση της ανάγκης για αποτελεσματική προστασία των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων και προώθηση των εθνικών μας δικαίων και με το βλέμμα διαρκώς στραμμένο στην πραγματική οικονομία, λαμβάνοντας μέτρα στήριξης των εργαζόμενων και των επιχειρήσεων.

Με αυτό το κεκτημένο αντιμετωπίζουμε με αισιοδοξία τη νέα χρονιά, αγωνιζόμενοι έναν πολυμέτωπο αγώνα, με στόχους και προτεραιότητες να:

- Προστατεύσουμε τους πολίτες από την πανδημία, λαμβάνοντας τα κατάλληλα μέτρα για την ανάσχεση της.

- Συνεχίσουμε με μεθοδικότητα, ασφάλεια και διαφάνεια το πρόγραμμα μαζικών εμβολιασμών, με την ελπίδα να πάρουμε σύντομα πίσω όσα στερηθήκαμε από τη ζωή μας.

- Ενισχύσουμε τη γεωπολιτική θέση της χώρας μας με ισχυρές συμμαχίες, επωφελείς συμφωνίες και υλοποίηση αναφαίρετων, βάσει του διεθνούς δικαίου, δικαιωμάτων μας, όπως η επέκταση των χωρικών μας υδάτων στο Ιόνιο σε 12 μίλια.

- Σχεδιάσουμε και υλοποιήσουμε γρήγορα ένα μεγάλο και φιλόδοξο πρόγραμμα για την ενίσχυση των Ενόπλων μας Δυνάμεων.

- Εργαστούμε για την καλύτερη αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης σε έργα και δράσεις που έχει ανάγκη η χώρα μας.

- Στηρίξουμε τη δυναμική επανεκκίνηση της οικονομίας μας με στοχευμένες και επαρκείς χρηματοδοτήσεις των επιχειρήσεων και των αυτοαπασχολούμενων, μειώσεις βαρών, διευκολύνσεις στις πληρωμές των υποχρεώσεων και κρατικές επιδοτήσεις προς τους δανειολήπτες για να εξασφαλίσουν την κύρια κατοικία τους.

- Επιταχύνουμε τις μεταρρυθμίσεις στην Εκπαίδευση, τη Δημόσια Διοίκηση, τη Δικαιοσύνη.

- Προστατεύσουμε την ασφάλεια των πολιτών και την ακώλυτη άσκηση των συνταγματικών τους δικαιωμάτων.

Η επιτυχία των στόχων μας θα είναι ο καλύτερος εορτασμός για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821.

Ο Ιωάννης Δ. Μπούγας είναι Βουλευτής Φωκίδας, της ΝΔ.


Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Τα ΝΕΑ, στις 11 Ιανουαρίου 2021.

Ioannis Bougas

·  Γεννήθηκε στην Άμφισσα την 21η Οκτωβρίου 1964

· Αποφοίτησε με άριστα από το Λύκειο Άμφισσας το 1982 και εισήχθη το ίδιο έτος στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Previous
Previous

Τα αβάσιμα επιχειρήματα της Τουρκίας για την αποστρατικοποίηση των νησιών

Next
Next

Όσα καταφέραμε το 2020 μας κάνουν αισιόδοξους για τη νέα χρονιά