Όσα καταφέραμε το 2020 μας κάνουν αισιόδοξους για τη νέα χρονιά

Το 2020 ήταν το έτος που δοκίμασε τις δυνάμεις, τις δυνατότητες και τις αντοχές των Ελλήνων και ανέδειξε την ικανότητα και την αποφασιστικότητα μας να κερδίσουμε τις μάζες που δίνουμε. Αντιμετωπίσαμε την πρωτόγνωρη και πολυεπίπεδη κρίση της πανδημίας, που επέδρασε καταλυτικά στις ζωές μας και περιόρισε κατ’ανάγκην την ελευθερία μας. Βρεθήκαμε, ταυτόχρονα, αντιμέτωποι με την επιθετικότητα της Τουρκίας, που επιχείρησε μια ιδιότυπη εισβολή, επιστρατεύοντας τους μετανάστες και αμφισβητώντας τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Και όλα αυτά, αγωνιζόμενοι να στηρίξουμε την κοινωνία, τους εργαζόμενους, τις επιχειρήσεις και να προωθήσουμε τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις στην οικονομία.

Στην ανατολή του νέου χρόνου, με την ελπίδα ότι αφήνουμε πίσω μας τισ δυσκολίες, επιχειρούμε έναν απολογισμό.

Η πανδημία ανέδειξε τα καλά στοιχεία του χαρακτήρα των Ελλήνων. Την πειθαρχία, την αλληλεγγύη και την εμπιστοσύνη προς τους ειδικούς, που αποτέλεσαν τα βασικά μας όπλα στη μάχη κατά του ιού. Ενισχύσαμε πολύ γρήγορα με προσωπικό και μέσα το Σύστημα Υγείας, που άντεξε και προσέφερε αξιοπρεπείς συνθήκες νοσηλείας σε όσους νόσησαν. Από μηδενική αφετηρία, παρέχεται σήμερα εξ αποστάσεως εκπαίδευση σε μαθητές και σπουδαστές. Εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα εργάζονται μέσω τεχνολογιών πληροφορικής, απολαμβάνοντας τα δικαιώματα που διασφαλίζονται από την ισχύουσα νομοθεσία και τις Συλλογικές Συμβάσεις.

Στον τομέα της Άμυνας, αποκρούσαμε κάθε απειλή της εθνικής μας κυριαρχίας, οικοδομήσαμε αμυντικές συνεργασίες και εκπονήσαμε ταχύτατα ένα τεράστιο πρόγραμμα εξοπλισμών. Στο πεδίο των διεθνών σχέσεων, οι διμερείς σχέσεις της Ελλάδας με ξένα κράτη όχι μόνο δεν έμειναν στάσιμες, αλλά αντιθέτως βάθυναν και επεκτάθηκαν, χάρη στις - κατά κοινή παραδοχή - επιτυχημένες προσπάθειές μας στο μέτωπο της διπλωματίας. Όλα αυτά τα πετύχαμε με σχέδιο και σκληρή δουλειά.

Η κυβέρνηση του Κυριάκος Μητσοτάκη προετοιμάζει τώρα την επόμενη μέρα. Σχεδιάζει την όσο το δυνατόν ουσιαστικότερη αξιοποίηση των πόρων του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ανάκαμψης, τον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας, αλλά και την προσέλκυση επενδύσεων σε ένα νέο περιβάλλον υποδομών-δικτύων 5G.

Έχουν τεθεί οι βάσεις, όχι μόνο για την όσο το δυνατόν συντομότερη ανάκαμψη, αλλά και για την επαναφορά της βιώσιμης ανάπτυξης της οικονομίας μας.

Με εφόδια όσα πετύχαμε το 2020 και την πεποίθηση ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε, ατενίζουμε με αισιοδοξία τη νέα χρονιά, κατά την οποία συμπληρώνονται 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821, ως αφετηρία συλλογικής επανεκκίνησης για τη συνέχιση της μακραίωνης πορείας του Ελληνισμού στην ιστορική του προοπτική.

του Ιωάννη Δ. Μπούγα,

Βουλευτής Φωκίδας, αν. Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος


Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Political, στις 09 Ιανουαρίου 2021.

Ioannis Bougas

·  Γεννήθηκε στην Άμφισσα την 21η Οκτωβρίου 1964

· Αποφοίτησε με άριστα από το Λύκειο Άμφισσας το 1982 και εισήχθη το ίδιο έτος στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Previous
Previous

Κεκτημένα και Στόχοι

Next
Next

Οι νέες ευκαιρίες για τις ρυθμίσεις χρεών