Μήνυμα Βουλευτή Φωκίδας και Υφυπουργού Δικαιοσύνης, Ιωάννη Μπούγα, για τον εορτασμό των Τριών Ιεραρχών

Σήμερα, τιμούμε τη μνήμη των Τριών Ιεραρχών, προστατών των μαθητών και των γραμμάτων. Ο Βασίλειος ο Μέγας, ο Γρηγόριος ο Ναζιανζηνός και ο Ιωάννης ο Χρυσόστομος αποτελούν διαχρονικά πρότυπα εκπαιδευτικών και πνευματικών ηγετών, διαδίδοντας τον Χριστιανισμό και την αγάπη για τα ελληνικά γράμματα, το Λόγο, την ορθή σκέψη και την επιστήμη.

Οι Μεγάλοι Πατέρες της Εκκλησίας, με οικουμενικό πνεύμα, ανέδειξαν την ενότητα της γνώσης, της πίστης στον Χριστιανισμό και του ελληνικού πολιτισμού, συναισθάνθηκαν τον πόνο του λαού και τον οδήγησαν στην σωτηρία.

Η φωτεινή διαδρομή τους μέσα από τους αιώνες και μέχρι σήμερα, μας δίδαξε και συνεχίζει να μας διδάσκει ότι η Παιδεία οφείλει να διαμορφώνει ήθος, χαρακτήρα και να καλλιεργεί την κοινωνική ευαισθησία και μας υπενθυμίζει ότι, όταν συνδυάζεται με αξίες, αποτελεί τη βάση ανάπτυξης της κοινωνίας μας.

Χρόνια πολλά σε όλες και όλους!

ΙΩΑΝΝΗΣ Δ. ΜΠΟΥΓΑΣ

ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΦΩΚΙΔΑΣ

Ioannis Bougas

·  Γεννήθηκε στην Άμφισσα την 21η Οκτωβρίου 1964

· Αποφοίτησε με άριστα από το Λύκειο Άμφισσας το 1982 και εισήχθη το ίδιο έτος στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Previous
Previous

Σε ισχύ τίθενται οι ευνοϊκές ρυθμίσεις για τον εξωδικαστικό μηχανισμό- Τι προβλέπει η σχετική ΚΥΑ που υπογράφηκε; ⁠Με τις αλλαγές που γίνονται, πραγματοποιείται κούρεμα έως και κατά 28% της οφειλής

Next
Next

Πιλοτική Εφαρμογή Του «Εργαλείου Μείωσης Των Εκκρεμών Υποθέσεων» Στα Πρωτοδικεία Αθηνών Και Θεσσαλονίκης