Διαρκής αγώνας για την περαιτέρω ενίσχυση και τον εκσυγχρονισμό των θεσμών

Η πορεία των πενήντα χρόνων από την αποκατάσταση της δημοκρατίας στη χώρα μας συνέβαλε καθοριστικά στη διαμόρφωση της σημερινής μας ταυτότητας ως έθνους.

Η ίδρυση και η πολιτική παρουσία της Νέας Δημοκρατίας αλλά κυρίως η θέσπιση του Συντάγματος του 1975, που προετοίμασε τη μεταγενέστερη ένταξη της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση υπό τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, έχουν αναμφισβήτητα θετικό πρόσημο στον σημερινό απολογισμό. Υπήρξαν δύσκολες στιγμές που κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε, το σίγουρο όμως είναι ότι η χώρα μας έχει προοδεύσει σημαντικά.

Μέριμνα και συνειδητή δέσμευση της κυβέρνησης παραμένει ο διαρκής αγώνας για την περαιτέρω ενίσχυση και εκσυγχρονισμό των θεσμών. Παραμένουμε αφοσιωμένοι στη συλλογική προσπάθεια να προασπίζουμε και να προωθούμε τις αξίες της δημοκρατίας μας και στις επόμενες γενιές.

Στις σύγχρονες εθνικές και υπερεθνικές προκλήσεις, η Ελλάδα συνεχίζει τη θετική της πορεία με αποφασιστικότητα προς την ανάπτυξη και τη σταθερότητα.

Ο Ιωάννης Δ. Μπούγας είναι Υφυπουργός Δικαιοσύνης και Βουλευτής Φωκίδας.

Ioannis Bougas

·  Γεννήθηκε στην Άμφισσα την 21η Οκτωβρίου 1964

· Αποφοίτησε με άριστα από το Λύκειο Άμφισσας το 1982 και εισήχθη το ίδιο έτος στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Next
Next

Η ΕΕ να περιορίσει την εξάρτηση από το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ